Kezdőlap

Szénhidrogén szeparátor működése


Tervezze meg és válassza ki a megfelelő olajfogót ONLINE TERVEZŐNKKEL! Gyorsan és egyszerűen!

Szénhidrogén leválasztó - koaleszcencia szűrőbetét működési elve

olajfogó koaleszcens szűrője

A folyadéknak alulról felfelé irányuló áramlása elősegíti az olajféleségek felszínre úszását. Azok a szénhidrogén részecskék, amelyeknek nem elég nagy a tömegük a felúszáshoz, hozzátapadnak a szűrőbetét anyagához és azon összefüggő bevonatot képeznek. Amikor elég nagy tömegűvé válnak, leszakadva a felületről a víz felszínére úsznak. A betéten képződő réteg felúszását a felfelé áramló víz is segíti.

Szénhidrogén szeparátor - automatikus zárású kifolyás elve

olajfogó zárószerkezetének működése

Az automatikus zárás (úszós kifolyószelep) egy biztonsági berendezés, amely megakadályozza, hogy szénhidrogén-származék kerüljön ki az olajfogóból esetleges kezelési hiba, vagy olajkiömlés esetén. A kifolyó könyököt egy úszós szelep zárja, amelynek úszója úgy van kitárázva, hogy az a víz-olaj fázishatárán ússzon. Az úszó mindaddig nyitva tartja a kifolyónyílást, amíg az olajréteg vastagsága el nem éri az olajfogóban tárolható maximális értéket. Ekkor a kifolyószelep záródik megakadályozva ezzel a befogadó olajszármazékokkal való szennyezését.

szénhidrogén szeparátor zárószerkezetének működése

Szénhidrogén leválasztó - by-pass (átfolyó) elve

Ez a szerkezet lehetővé teszi az olajfogó működését nagyintenzitású eső alkalmával is. Felhőszakadás alkalmával a vízhozam meghaladja az olajfogó mértékadó kapacitását. Amikor ezt az értéket meghaladja a vízhozam a berendezésben kialakuló hidrosztatikus nyomás hatására működésbe lép az olajfogón belül elhelyezett by-pass (a szeparátor megkerülő vezetékén). A by-pass az esővizet közvetlenül a befogadóba vezeti (kikerülve a szeparáló teret), ekkor azonban a víz, káros szennyező anyagokat már nem tartalmaz. A szilárd szennyezést a berendezés első tisztítólépcsőjét képező iszapfogó már leválasztotta, a szénhidrogén-származékok pedig eddigre már lemosódtak a felszínről, és visszamaradtak az olajfogóban még a by-pass működésbe lépése előtt.

FIGYELEM: by-pass vezetéket sohasem alkalmazhatunk technológiai szennyvizet tisztító berendezésben.

Vissza Tovább

WebshopAcrux webáruház Szennyvíztisztítás Sotralentz szennyvíztisztító rendszer Szennyvíztisztító Általános rendszer Rendszer példák Baktériumszűrő Tisztító baktérium Rendszerárak Engedélyek Szénhidrogén leválasztók Általános Méretezés Online tervező Működési leírás Polietilén olajfogó Acél olajfogó Zsírfogó Online tervező Savsemlegesítő Engedélyek Árak, Referenciák Online tervező Referenciák Árlista +-