Kezdőlap

Hőszivattyú típusok, hőszivattyús rendszer kialakítások

A hőszivattyúkat a hő forrása alapján három csoportba sorolhatjuk: levegős, vizes, föld hőszivattyúk.

A Levegő-Víz hőszivattyúk a külső levegkő hőmérésékletét hasznosítjék, mint a nyerő közeg energia forrása. Egészen extérm -25 °C fokos külső hőmérsékletet is képesek hasznosítani bizonyos típusú hőszivattyúk.

Levegős hősziavattyú modell

A Víz-Víz hőszivattyúk a hőenergiát legtöbbször a talajvízből nyerik, de lehetőség van bármilyen más vízforrás (tó, folyó, stb) felhasználására is. Megfelelő mennyiségű víz szükséges a hosszútávú működéshez. A Víz-víz hőszivattyúval lehetőségünk van aktív és passzív hűtésre egyaránt.

Vizes hősziavattyú modell

A Föld-Víz hőszivattyúk a föld hőjét hasznosítják, a földben elhelyezett hőcserélőn keresztül, ami lehet földkollektor vagy földszonda. A Föld-víz hőszivattyúval lehetőségünk van aktív és passzív hűtésre egyaránt.

Földes hősziavattyú modell

  1. Levegő-Víz hőszivattyú
  2. Víz-Víz hőszivattyú
  3. Föld-Víz hőszivattyú - földkollektors
  4. Föld-Víz hőszivattyú - földszondás
  5. Hőszivattyú összehasonlítás

Hőszivattyú összehasonlításVissza Tovább

English language Napenergia Napkollektorok Napelemek Hőszivattyúk Általános Hőszivattyú Hőszivattyú típusok - Levegő-Víz - Víz-Víz - Föld-Víz Hőszivattyús hűtés Költség Kalkulátor Hőszivattyú beszállítók CONERGY CTC HAUTEC DIMPLEX EURONOM WEIDER Árak, Referenciák Rendszerárak Árlista Pályázat - Hitel Árajánlat kérés Referenciák + -