Kezdőlap

Napelemes rendszerek, napelemek

japán kyocera napelemek

A napelemek vagy más néven szolárcellák napenegia hasznosítás céljából a fotóvillamosság jelenségét alkalmazzák. Ezalatt a Nap sugárzási energiájának közvetlenül villamos energiává történő átalakítását értjük. A napelem fény hatására működik, így közvetlen vagy közvetett napsugárzás, illetve egyéb fényforrás hatására is. Az említett elektromágneses sugárzás a napelem alapanyagát képező félvezetőben szabad töltéshordozókat hoz létre, amelyek hatására a napelem elektródáin feszültségkülönbség keletkezik. Ha a fémelektródákat külső áramkörön keresztül összekapcsoljuk, akkor a napelem megvilágításának hatására a külső áramkörben azzal arányos mértékű egyenáram folyik. Az áram nagyságát a keletkezett szabad töltéshordozók száma határozza meg, a feszültség pedig az alapanyag jellegétől függ. A termelt egyenáramot egy megfelelő inverterrel a kívánt feszültségű és frekvenciájú váltóárammá tudjuk alakítani.

A napelemes rendszerek két változatát lehet kialakítani:

Hálózatba visszatöltő rendszer :

hálózatba visszatöltő napelem rendszer

A hálózatba visszatöltő napelemes rendszer a meglévő elektromos hálózatra kapcsolva a nappal termelt, fel nem használt áramot a helyi áramszolgáltató megvásárolja, ennek mennyiségét egy ad-vesz mérős digitális villanyóra méri.

Sziget üzemű rendszer :

sziget üzemű napelem rendszer

Sziget üzemű napelemes rendszer a termelt, fel nem használt áramot akkumulátor egységekben tároljuk. A sziget üzemű rendszer különösen ajánlott olyan helyeken ahol a hálózatos áramszolgáltatás nem, vagy csak nagyon nagy költségek árán építhető ki (pl. tanyák, erdészházak).

Az Acrux által forgalmazott napelemes rendszerek a japán Kyocera cég napelem moduljait tartalmazza. A japán Kyocera cég világ viszonylatban is jelentős helyet foglal el a napenergia piacon. A továbbiakban a különböző Kyocera napelem modulok kerülnek bemutatásra.

Vissza Tovább

English language WebshopAcrux webáruház Napenergia Napkollektorok Napelemek Általános Napelemek Szolár rendszerek Kyocera napelemek Steca készülékek SMA készülékek Árak, Referenciák Rendszerárak Árlista Pályázat - Hitel Árajánlat kérés Referenciák Hőszivattyúk + -